Individuele begeleiding

Zorg en ondersteuning

Als organisatie vinden wij het belangrijk dat we zorg en ondersteuning bieden gecombineerd met liefdevolle aandacht. Ook zijn we er voor mensen met dementie en of andere beperkingen.Daarnaast zijn we er uiteraard ook gezinnen en bieden we passende en praktische gezinsondersteuning.Door de juiste begeleiding van zorg en aandacht, en het bieden van onze diensten, kunt u mogelijk langer en veilig thuis wonen met vooral uw eigen regels en behoud van persoonlijke integriteit. 

We stimuleren de zelfredzaamheid en besteden ook extra aandacht aan het houden van de eigen regie. Ook kunnen we u ondersteunen als u net uit het ziekenhuis komt om u weer op gang te helpen. Als u daar prijs op stelt, kunt u uw maatje vragen met u mee te gaan naar bepaalde afspraken zoals de huisarts, het ziekenhuis, het revalidatiecentrum of het verzorgingshuis. Natuurlijk kunnen maatjes ook mee met u naar de markt of lekker gezellig winkelen. Zij kunnen u dus extra ondersteuning bieden en u adviseren.

Zorg voor de maaltijden

Wij kunnen voor u regelen dat uw maaltijden worden bezorgd, in lijn met uw wensen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een dienst als Tafeltje-dek-je. Wilt u liever zelf uw maaltijd bereiden? Ook daar kan uw maatje u bij helpen.

Onze maatjes staan voor u klaar

Ook staan onze maatjes voor u klaar als er andere dingen geregeld moeten worden.

  • Denk aan keukentafelgesprek of andere belangrijke gesprekken met derden.
  • Ondersteuning bij besluitvorming.
  • Een dag of weekplanning maken
  • Invullen van de dag/dagbesteding
  • Ondersteunen bij een ingrijpende gebeurtenis
  • Het bezichtigen van een ander huis/appartement of zorginstelling en adviseren.
  • Helpen met het onderhouden van sociale contacten.
  • Het informeren over activiteiten en/of vrijwilligerswerk om op die manier hun sociaal netwerk te onderhouden.
  • Het helpen regelen met een feest/verjaardag/bruiloft.
En zo kunnen we nog veel meer voor u betekenen.

 

Meer weten?

Heeft u vragen? Wilt u een intakegesprek? Wij komen graag bij u langs om nader kennis te maken. Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel:
06 - 4374 6915.

Maatje van Kaatje, mantelzorgvervanging

logo_Tekengebied_1.png